Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η ΠΛΙΤΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΣ (ΤΟ ΝΕΡΟ)

Μιας και δεν είχαμε την ευκαιρία το φθινόπωρο να μιλήσουμε για το νερό....ξεκινάμε την ανάπτυξη του θέματος με την αφορμή των συνεχόμενων ανοιξιάτικων βροχών.

Αφόρμηση: Η Πλιτς και ο Πλατς
(ΜΙΑ ΗΧΟΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ.........................(Μια διασκευή της Μαρίας Αργυρίου)
που μπορούμε να την αφηγηθούμε, να τη δραματοποιήσουμε και να την παίξουμε σε θεατρικό παιχνίδι με ανάλογη μουσική επένδυση που δημιουργήσαμε για αυτό το σκοπό.
Η βάση της μουσικής για την ανάπτυξη του θεατρικού τραγουδιού βασίζεται στο ορχηστρικό κομμάτι του ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ -"ΘΑΛΑΣΣΑ", το οποίο έχει εμπλουτιστεί με τη βοήθεια του προγράμματος NERO START SMART...(nero wave editor) με πρόσθετους ήχους που ταιριάζουν και στην αφήγηση της ιστορίας.)

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (η ιστορία εμπλουτίστηκε και διαμορφώθηκε με τις διαφάνειες που ακολουθούν)

Δυο σταγόνες νερό....Η Πλιτς και ο Πλατς βρίσκονται μέσα σε ένα σύννεφο αγκαλιασμένες....αλλά έχουν όνειρα για ταξίδια μακρινά και το ταξίδι τους ξεκινά. 
Παρακάτω παρουσιάζονται σε διαφάνειες οι εικόνες που χρησιμοποιούνται ως εποπτικό υλικό για την αφήγηση της ιστορίας στα παιδιά.





















Σε προβολή βίντεο μαζί με την μουσική επένδυση είναι αναρτημένο στο youtube και με url http://www.youtube.com/watch?v=2cwWwdMAt30 

3 σχόλια:

  1. The top image in this post is my own original artwork which is copyrighted. You did not request permission to use it and you did not credit me as the artist. Please remove it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The top image in this post is my own original artwork which is copyrighted. You did not request permission to use it and you did not credit me as the artist. Please remove it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sorry!!! I am a prescool teacher and I use it for creating a story with my students, don't for sale or for getting money. I will contact soon with you.

      Διαγραφή