Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πασχαλινές λαμπάδες

Η πασχαλινή λαμπάδα..... είναι κάτι που περιμένουν τα παιδιά πως και πως από τις νονές τούτες τις μέρες, αλλά δε μπορούσαμε και στο σχολείο να μη μιλήσουμε και να μη δοκιμάσουμε να φτιάξουμε τις δικές μας λαμπάδες με διάφορα υλικά...


Δραστηριότητα 1η: Λαμπάδες από χαρτί 

Στα παιδιά δόθηκαν διάφορα υλικά για να διακοσμήσουν το καθένα με το δικό του τρόπο και τη δική του φαντασία τη λαμπάδα του, που ως βάση ήταν μια χρωματιστή κόλα χαρτί Α4 τυλιγμένη γύρω γύρω (στριφογυρισμένη). Ήταν εντυπωσιακό ότι παρόλο που τα παιδιά έμαθαν την τεχνική για να φτιάξουν τη λαμπάδα τη συγκεκριμένη μέρα, τις επόμενες συνέχισαν να πειραματίζονται δημιουργώντας και δεύτερη και τρίτη λαμπάδα χάρτινη. Η διαδικασία ήταν εύκολη και δε χρειαζόταν παρέμβαση των νηπιαγωγών οπότε τα παιδιά κατευχαριστήθηκαν και πειραματίστηκαν με διάφορους τρόπους. 




Δραστηριότητα 2η: Τεχνική με δακτυλικά αποτυπώματα

Και μιας και τελικά καταφέραμε να προμηθευτούμε και αληθινά κεριά (λευκά) προχωρήσαμε δημιουργώντας και λαμπάδες που θα μπορούσαμε να κρατήσουμε στην Ανάσταση ή να προσφέρουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Την ιδέα αυτή είχαμε βρει παλαιότερα σε κάποιο περιοδικό, θα με συγχωρήσει η συνάδελφος που δανείζομαι την ιδέα της γιατί δεν έχω καταγράψει την πηγή. Η ιδέα με είχε εντυπωσιάσει τότε και φέτος είπαμε να τη δοκιμάσουμε στο σχολείο με τη συνάδελφο που ξεκίνησε και την εφαρμογή. Το πρώτο στάδιο: Βουτάμε τα δακτυλάκια μας σε ιριδίζουσες δακτυλομπογιές και κάνουμε αποτυπώματα. Κάποια παιδιά θέλησαν να προχωρήσουν και να καλύψουν τη λαμπάδα ολόκληρη με ένα ή περισσότερα χρώματα. Νομίζω ότι η φαντασία των παιδιών δε θέλει οδηγίες. Τέτοιες κατασκευές αφήνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έτσι οι λαμπάδες μας είχαν ποικίλες μορφές και σχέδια και αφού στέγνωσαν για λίγη ώρα, στο τέλος τις διακοσμήσαμε λιτά με μερικές κορδέλες και ήταν έτοιμες.





Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου